Pages

marți, 21 februarie 2012

Reguli noi pentru soferi:permis provizoriu si plata amenzii pe loc.


Guvernul face modificări semnificative în Strategia naţională pentru siguranţă rutieră: va interzice dispozitivele de detectare a aparatelor radar, le va permite şoferilor să conducă vehicule şi fără permis în condiţii speciale şi va creşte taxele pentru proprietarii de mai multe maşini.

Şoferii vor putea conduce maşinile şi fără permis pe anumite drumuri şi la ore speciale, dar numai cu însoţitor. Acest lucru va fi posibil după ce şoferul va fi supus unui proces de instruire şi testare, iar însoţitorul trebuie să aibă experienţă la volan şi răspunde juridic solidar cu şoferul pentru corectitudinea cu care este condusă maşina.

În paralel, va fi introdus şi "permisul provizoriu de conducere", premergător obţinerii permisului auto şi valabil numai pe teritoriul României, cu anumite restricţii pentru şofer.

De asemenea, dacă nu ai fost la şcoală, poţi să îţi iei adio de la carnet: obţinerea unui permisul auto va fi condiţionată de învăţământul minim obligatoriu. Acesta este de 10 clase şi cuprinde învăţământul primar şi pe cel gimnazial.

Va mai fi introdusă şi posibilitatea de a plăti amenda pe loc, pe baza de chitanţă de la poliţist. Va mai apărea şi "tichetul de contravenţie", anexat permisului de conducere şi în care vor fi trecute amenzile plătite. Lipsa acestui tichet va însemna că şoferul nu a achitat amenda şi va atrage după sine suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule până la plata sumei respective.

În plus, examinarea şi evaluarea pentru obţinerea permisului de conducere vor fi "mai ample": vor exista inclusiv evaluări inclusiv medico-psihologice.

Agenţia Mediafax scrie că toate aceste măsuri au fost incluse în proiectul Strategiei naţionale pentru siguranţă rutieră 2011-2020.

Va rog sa comentati daca dumnevoastra sunteti de acord cu aceste reguli si care sunt consecintele,daca ar exista acestea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu