Pages

marți, 9 octombrie 2012

Corea de Nord ameninta

 Phenianul sustine ca detine rachete capabile sa loveasca teritoriul SUA.

Coreea de Nord a anunţat marţi că deţine rachete strategice capabile să lovească teritoriul Statelor Unite, ca răspuns la noul acord între Washington şi Seul pentru creşterea razei de acţiune a rachetelor sud-coreene.
Într-un comunicat difuzat de către agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA, purtătorul de cuvânt al Comisiei Apărării naţionale a declarat că rachetele lor strategice au "în raza de acţiune nu doar forţele americane din peninsula coreeană, ci şi Japonia, Guam (teritoriu american din Pacific, n.r.) şi chiar teritoriul Statelor Unite".
 Phenianul, a adăugat acesta, este pregătit să se confrunte cu orice inamic, "capacitate nucleară contra capacitate nucleară, rachetă contra rachetă".
Aceste ameninţări au răspuns anunţului făcut duminică de Seul privind concluzia unui acord cu Washingtonul care îi permite aproape să tripleze raza de acţiune a rachetelor sale balistice, care vor acoperi astfel toată suprafaţa Coreei de Nord.
Raza rachetelor va fi extinsă la 800 de kilometri, faţă de 300 de kilometri în prezent, suficientă de asemenea pentru atingerea unor zone din China şi Japonia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu