Pages

marți, 12 februarie 2013

Demisia papeiPapa Benedict al XVI-lea şi-a anuţat demisia din motive de sănătate şi de vârstă înaintată, luni, în faţa cardinalilor săi de la Vatican.
Toată lumea a fost şocată după acest anunţ, iar Biserica Catolică a intrat în agitaţie, deoarece, până în data de 28 noiembrie trebuie să găsească un nou candidat pentru a ocupa tronul papal vacant.Concurenţa e serioasă. Patru nume sunt vehiculate, preferatul fiind cardinalul african Peter Tuckson. Analiştii şi casele de pariuri au început, deja, pronosticurile, incluzându-l în cursa papală şi pe Bono, solistul formaţiei U2.
Nu numai pământenii sunt neliniştiţi, ci şi Dumnezeu pare să fi avut ceva de spus faţă de gestul Papei Benedict, care este primul de acest gen din ultimii 600 de ani, când Papa Grigore al XII-lea a renunţat la tronul papal tot din motive de sănătate, în 1415.
Astfel, ieri seară, în timpul unei furtuni ce s-a abătut asupra Romei, Biserica Sfântul Petru de la Vatican a fost lovită de un fulger puternic. Mulţi cred că acesta a fost un semn de rău augur sau de mânie a lui Dumnezeu pentru demisia Papei, după cum scrie publicaţia britanică Daily Mail.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu