Pages

sâmbătă, 22 octombrie 2011

Locurile fantastice ale Terrei

1 – Campurile de lava ale vulcanului Kilauea, din Hawaii, SUA. Kilauea este unul dintre cei mai mari vulcani activi din lume; va puteti plimba prin padurile virgine si puteti admira formatiunile vulcanice.

2 – Marele Canion din Parcul Yellowstone, Wyoming, SUA. Este primul parc national din lume care a fost inscris in Patrimoniul mondial al UNESCO. Este recunoscut pentru fauna sa si activitatea geotermica. Gheizerul Old Faithful este una dintre atractii.
3 - Antelope Canyon, Arizona, SUA. Canionul antilopei este cel mai vizitat si fotografiat dintre toate canioanele din sudul Statelor Unite, gratie culorilor pietrei.
4 - Meteora, Thessaly, Grecia. Cioplite de vant si de ape, aceste stanci milenare constituie unul dintre cele mai mari puncte de atractie din Grecia. Alaturi de complexul monahal din zona, fac parte din Patrimoniul UNESCO.5 – Cercul de Aur, Reykjavik, Islanda. Drumul Cercul de Aur este cea mai cunoscuta ruta turistica din Islanda. Lung de 300 km, acesta are trei atractii principale: gheizerele, cascadele aurite si parcul national Campiile parlamentului.
6 – Valea Jiuzhaigou, Sichuan, China. Este considerata unul dintre cele mai frumoase locuri din lume, gratie lacurilor, cascadelor, padurilor virgine si folclorului locuitorilor din Tibet si Qiang.7 – Great Ocean Road, Victoria, Australia. Este una dintre cele mai spectaculoase zone ale lumii. Drumul B100, cunoscut si ca Great Ocean Road, se afla in sudul statului Victoria si se antinde pe 240 km, pana la Melbourne, pe parcursul sau fiind si spectaculoasele formatiuni calcaroase numite Cei 12 Apostoli.8 – Salar de Uyuni, Bolivia. Este vorba despre cel mai mare desert de sare din lume. Numeroasele minerale oglindite in apa lacurilor dau o varietate de cuori inimaginabile.9 - Ta Prohm, Siem Reap, Cambodgia. Jungla cu arborii crescuti printre ruine au dus faima vestitelor temple de la Angkor in intreaga lume.10 - Bryce Canyon National Park, Utah, SUA. Un amfiteatru natural gigant, din calcar multicolor, sculptat prin eroziunea rocilor de-a lungul mileniilor. Care ar fi cea mai tare?aaa?:)

2 comentarii:

  1. nu cred ca exista una foarte tare..toate sunt superbe, mi-as dori sa vad macar o singura frumuste din toate astea...un miracol al existenntei pana la urma!!!!!!!!
    cu mult drag...(oeg)

    RăspundețiȘtergere
  2. ne minunam cand vedem foto...dar sa fim in mijlocul locurilor minunate?:)

    RăspundețiȘtergere