Pages

joi, 24 noiembrie 2011

Raiffeisen nu pleaca din Romania


Asigurarea vine după ce Raiffeisen Bank International a avertizat că nu va rămâne pe toate pieţele din Est.

Raiffeisen Bank International nu va rămâne pe toate pieţele din Est pe care activează în prezent. Aceasta este declaraţia şoc făcută la Viena de Herbert Stepic, preşedintele al grupului austriac - RBI - care controlează Raiffeisen Bank România.

Este pentru prima dată când şeful unui grup cu prezenţă puternică în regiune vorbeşte despre retragerea de pe anumite pieţe.

Clienţii români ai băncii pot fi liniştiţi

Dacă Raiffeisen Bank va decide să se retragă de pe o piaţă sau alta din estul Europei, sigur nu va fi vorba de România, a declarat, în exclusivitate la Europa FM, preşedintele Raiffeisen Bank România, Steven van Groningen.

Băsescu îi critică pe bancherii austrieci

Astăzi şeful statului, Traian Băsescu, a declarat că ar fi o lipsă de fair-play din partea instituţiilor financiare străine să lase România nefinanţată în perioadă de criză. Declaraţia vine după ce Banca Centrală a Austriei a cerut băncilor comerciale austriece care au filiale în ţările din Estul Europei să acorde noi credite doar în condiţiile în care în aceleaşi ţări reuşesc să atragă refinanţări şi depozite. Băncile austriece au acceptat măsurile impuse de Banca centrală de la Viena.

În România, sistemul bancar austriac este reprezentat de Erste care controlează în Banca Comercială Română, UniCredit - prezentă prin şi RBI prin Raiffeisen Bank.

Şi grupul Volksbank este prezent în România prin intermediul băncii cu acelaşi nume. Grupul austriac va fi preluat de o bancă din Rusia care însă nu doreşte şi filiala din Romania. Aceasta va fi restructurată şi vândută separat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu