Pages

vineri, 23 martie 2012


A marcat un singur gol pentru Barcelona dar ce gol! A început finala Champions League din 2006 pe bancă, a intrat pe teren cu 20 de minute înainte de final şi a înscris reuşita care a adus trofeul în Catalunya. Juliano Belletti a păstrat nostalgia dream-team-ului romantic al trupei de pe Nou Camp, unul condus mult mai puţin pragmatic de Ronaldiho. La fel ca Hugo Gatti (povestea AICI), Belletti nu este impresionat de noua echipă magică pe care Guardiola a construit-o la Barcelona şi nici de supervedeta momentului.

Cu Frank Rijkaard pe bancă, băieţii în blau-grana au câştigat două titluri şi o Ligă a Campionilor. Artistul de pe teren era Ronaldinho, brazilianul cu dribling fin şi zâmbet până la urechi.

Cu Guardiola la timonă, Barca a zdrobit orice concurenţă şi orice record precedent, iar cele 13 trofee în trei sezoane sunt o dovadă pe care nimeni nu o poate contesta. Locul lui Ronaldinho este ocupat acum de Messi, un argentinian la fel de spectaculos dar complet diferit faţă de predecesorul său.

Belletti crede însă că adversarii fac diferenta, iar Barcelona vremurilor sale avea de înfruntat oponenţi mult mai puternici decât cei împotriva cărora joacă generaţa de astăzi.

Nici la nivel individual lucrurile nu stau altfel în opinia fostului internaţional brazilian. Ronaldinho nu avea o echipă care să joace în jurul său aşa cum este Barcelona lui Messi, construită parcă pentru superstarul argentinian, spune Belletti.

Argentinianul a ajuns la Barcelona în 2004 de la Villarreal. Nu a reuşit să-l scoată din primul unsprezece pe Oleguer chiar dacă a avut suficiente ocazii. A rămas trei sezoane pe Nou Camp, iar în 2007 a plecat la Chelsea. Belletti şi-a încheiat cariera fotbalistică anul trecut, la Fluminense.


Noi am jucat împotriva Realului lui Zidane şi Figo, împotriva unui Arsenal în plină strălucire, în perioada în care Liverpool traversa cea mai bună formă din ultimii 20 de ani, iar Milanul lui Kaka era mai bun decât oricare altă echipă din prezent. Messi este un jucător genial dar beneficiază de foarte mult ajutor din partea echipei. Dacă ar fi să aleg între el şi Ronaldinho, alegerea mea ar fi, fără ezitare, Gaucho.

JULIANO BELLETTI (BARCELONA 2004-2007)


Care este parerea voastra?Lasati-va parerea printr-un comentariu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu