Pages

miercuri, 11 ianuarie 2012

10 preziceri ştiinţifice de-ale lui John Elfreth Watkins care s-au adeverit


În 1900, inginerul american John Elfreth Watkins a formulat un număr de preziceri referitoare la cum va fi lumea în anul 2000. Uitându-ne la prezent, putem spune că unele dintre ele s-au adeverit.

Watkins a spus că vor exista fotografii digitale. Bineînţeles că nu a folosit acest termen, dar a menţionat că se va inventa ceva care va permite realizarea unei fotografii care va putea fi transmisă în câteva secunde dintr-un capăt în celălalt al lumii. Pe atunci lumea încă mai vedea fotografia pe hârtie, alb-negru, un miracol.

Tot el spunea că americanii vor fi mai înalţi cu 2-5 centimetri şi studiile arată că aşa e, oamenii sunt mai înalţi ca acum 100 de ani.

Tot el vorbea despre mâncarea semi-preparată.

Watkins spunea că oamenii nu vor mai folosi telegraful, iar apelturile telefonice nu vor mai fi efectuate doar local. "Un bărbat aflat în mijlocul Pacificului, într-o barcă, va putea să vorbească la un telefon fără fir, cu nevasta lui, aflată în Chicago", spunea inginerul. Iar acum avem telefoanele mobile.

Americanul prezicea că rata natalităţii o să scadă drastic şi s-a adeverit şi asta.

"Legumele vor creşte în locuri luminate electric, unde vor primi căldură similară celei de la soare, chiar dacă nu va fi soare afară", spunea el, ceea ce ne duce cu gândul la serele din zilele noastre.

"Omul va vedea ce se întâmplă în toată lumea. Toate vor fi posibile cu ajutorul unor camere conectate electric, prin ecrane care se vor afla în diverse părţi ale lumii." Despre ce să fie vorba? Despre televiziune, bineînţeles.

Watkins spunea că "maşinării mari, puternice, vor parcurge distanţe mari, repede, aşa cum sunt trenurile", ducându-ne cu gândul la tancuri şi alte maşinării militare.

Căpşuni mare precum merele? Inginerul american zicea că astfel de fructe vor fi mâncate de stră-strănepoţii lui. Şi acum avem fructele modificate genetic.

Trenurile vor avea viteze uimitoare,

prezicea John Elfreth Watkins. Şi, nu-i aşa, au.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu